Upiranje spremembi

Posted on Posted in Nerazvrščeno
CQ124: Kateri spremembi se upirate?
 
Kje bi se radi boljše počutili in bili posledično bolj učinkoviti?
 
Velikokrat slišimo, da je sprememba edina stalnica.
 
Dokler je to le dobra ideja nam nič ne koristi. Še posebej, ko smo zataknjeni v svojih obstoječih miselnih vzorcih in spominih, ki jih poznamo že leta in leta in se naš svet iz določenega vidika zdi resnično vedno isti.
 
Včasih se je koristno vprašati, ali vedno na enak način doživljamo določeno situacijo ali človeka? Mogoče bomo zaznali da pa ni vse tako fiksno kot se na prvi pomislek zdi.
 
Včasih smo dobre volje in se nas ne toliko dotakne, spet drugič smo slabše volje in se nas bolj dotakne. Tretjič lahko ugotovimo, da dejansko brez da bi mislili na naš spomin, smo sedaj popolnoma drugačni kot takrat.
 
Dostikrat verjamemo, da je potrebno za spremembe veliko truda in časa. To ni res. Vsaj absolutno res, ni. Če to rečemo zanikamo cel kreativni potencial vesolja, ki v vsakem trenutku in vsaki osebi stalno generira novost, nove celice in spremembo.
 
Naš miselni svet je del tega nečesa večjega in ravno tako del stalne spremembe. Zaradi tega je spremba nekaj, kar se dogaja samo od sebe neodvisno od časa in truda, nekaj naravnega in del procesa. Tudi v nas.
 
Z našimi nevidnimi miselnimi koncepti, idejami, prepričanji in razumevanji ta proces kvečjemu zaviramo in se mu upiramo.
 
Ko usmerimo pozornost navznoter in iščemo v pravi smeri, pridemo prej na cilj in v željeno stanje.
 
Če želite, da vam pri tem spreminjanju in ozaveščanju pomagam, me z lahkoto pokličite ali mi pišite ali se pridružite na naslednjih predavanjih.
 
Tudi list v pisarni se je že precej razširil od včeraj. Ta roža ima res hitro rast. Druga, na polici širi nov list že 1 mesec pa še ni. Vsekakor pomaga, da imata vodo in svetlobo. Voda in svetloba v našem notranjem svetu je lahko modrost in zavest, ki pa sta vgrajena v vsakem izmed nas. Mi lahko dodamo nekaj tišine in prostora, da se lažje izrazita.
 
#transformationallifecoaching
matej@matejmiklavec.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *