Kaj je vaš naslednji nivo?

Posted on Posted in Nerazvrščeno
CQ125: Kje bi se radi dvignili na naslednji nivo?
 
Kje bi radi ustvarili drugačno resničnost?
 
Spomnim se časa ko sem oboževal lego kocke. Spomnim se tudi, da sem najprej sestavil model po navodilih. Nekatere oblike so tudi takšne ostale, take kot na sliki iz škatle.
 
Naše življenje dostikrat tudi tako ostane. Lahko rečemo, da se ustali na privzetem nivoju. Ne glede na to ali je dobro ali slabo, boljše in lepše je biti v default stanju kot narediti spremembo.
 
Sprememba je lahko tudi neudobna, skuštrana, grda, lepa, negotova, spet na začetku in nevemo če smo pripravljeni.
 
Več kot imamo razmišljanja o spremembi in njeni pomembnosti, dostikrat težje postane, da bi se pomaknili v željeno smer.
 
Zato sem se spomnil na lego kocke. Zame je bilo zelo enostavno ustvarjati nove oblike in nisem bil navezan na to kar sem že ustvaril. Najbrž se podobno kaže tudi v mojem življenju.
 
Nekatere modele sem takoj razstavil in uporabil kocke za druge stvari in druge, svoje modele. Včasih je kaj ratalo, drugič nič. Svoboda za ustvarjanje je bila pomembnejša kot rezultat. Rezultat je bil bolj neke vrste nagrada. In kljub temu, sem to nagrado naslednjič spet razdrl in začel znova.
 
V našem notranjem svetu je podobno kot s kockami. Na voljo imamo neskončno kreativnost, domišljijo, ki je sposobna vedno začeti znova in ustvariti nekaj kar še ni bilo. In to naredimo iz niča, iz praznine lahko vedno ustvarimo drugačno realnost.
 
Naslednji nivo, predvsem pri zelo uspešnih ljudeh ponavadi pomeni, da je potrebno igro dvigniti na dobesedno drugi nivo. To pomeni, da postane drugačna igra. Ne samo boljša, ampak drugačna. Postane igra, ki je morda še ne znamo igrati. Iz sestavljanja po navodilih in uporabe določenih miselnih navad in vedenj, postane notranja igra kreativnosti, možnosti, odnosov, vpogledov, modrosti.
 
To velikokrat pomeni, da tisto kar nas je do tega nivoja pripeljalo ni več dovolj za naslednji nivo.
 
Naše življenje je projekcija naših misli. Kakšne ideje se rojevajo v vas in bi jih radi uresničili in prišli na naslednji nivo?
 
#highperformancecoaching

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *