CQ131: Kaj si želite?

Posted on Posted in Nerazvrščeno
CQ131: Kaj si želite?
Zaradi česa si mislite, da tega še nimate?
Zelo pogosto verjamemo svojim omejujočim prepričanjem in se na tak način ločimo od tega kar si želimo.
Recimo, da si želimo več notranjega miru?
Edina reč, ki je v napoto so naši miselni koncepti. Ljudje živimo že v globljem dobrem občutku, ampak se nam zdi, da moramo še veliko stvari narediti, da do tja pridemo. Omejujoče. Tudi zmotno. Posledično iščemo ključ do miru na koncertu, v telovadnici, na banki, v hiši, v ljudeh, službah, itd., ker verjamemo, da je tam in nam bo tista stvar ta občutek dala.
Kljub temu, da vsi to vidimo, ko gre za druge, zelo redko vidimo ta isti vzorec pri sebi. Jaz se zavedam, rečemo. Mene se to ne more dotakniti, ker se zavedam in potem delam isto naprej ponavadi ali pa ostanem zataknjen. Namen našega ega ja ta, da obvaruje tisto v kar verjamemo.
Naša prepričanja so miselni okviri iz katerih živimo. Razen, če jih zaznamo. Če jih ne, so slepe pege. Če jih, jih lahko prevrednotimo ali osvežimo in začnemo znova, lažje, bolj učinkovito.
Naša prepričanja so samo toliko resnična kolikor si mislimo da so. Življenje teče naprej kljub temu kaj si mislimo in v kakšno iluzijo verjamemo.
Sigurno pa to kar mislimo in verjamemo bistveno vpliva na našo izkušnjo življenja.
V oktobru in novembru bom imel pogovore za osebni razvoj izključno preko skypa in zooma iz New Yorka.
V kolikor bi si želeli odkriti svoje slepe pege oziroma nevidna prepričanja zaradi katerih nekatere stvari ne stečejo, vas omejujejo, da bi bili bolj povezani s sabo, sproščeni in kreativni, da bi zaživeli življenje spet kot na novo in sveže živo ter bili povezani z globljim mirom v vas, mi napišite na msg ali na matej@matejmiklavec.com ali 068 684 064 da vas zanima 🙂
Spodnja oziroma zgornja slika zgleda da se premika. V resnici se ne. Je iluzija. Koliko stvari si mi mislimo da se ”premikajo”, v resnici pa se ne?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *