Mentorski program- Inkubator Sežana

Posted on Posted in Nerazvrščeno

[Subvencionirano Mentoriranje- Inkubator Sežana​]

Poznate koga, ki Ima podjetniško idejo in želi zagnati podjetje? Ali pa je start-up podjetje in potrebuje mentoriranje in svetovanje za hitrejšo rast in razvoj?

V Inkubatorju v Sežani imamo mentorski program za različna področja; Zagon podjetja, Poslovni modeli, Organizacija in reinženiring poslovnih procesov, Promocija, komuniciranje, trženje, Informacijsko-komunikacijske tehnologije, Davki in finance, Internacionalizacija, Pravo, kadrovanje, Intelektualna lastnina, Kakovost in tudi Osebni razvoj.

Več informacij klikni tukaj.

V podjetniških programih ali nasploh v podjetjih je pravi osebni razvoj redkost. Je stvar, ki je prepuščena posamezniku da se znajde kot ve in zna. Osebni razvoj ponavadi pomeni razvoj na nivoju dejanj, nabiramo novo intelektualno znanje in gradimo določene sposobnosti ali pa se nekako prebijemo skozi naporna obdobja stresa, pritiskov negotovosti grajenja ekipe, pridobivanja financiranja, grajenja funkcionalnega produkta itn. s poslušanjem motivacijskih posnetkov, rekreacije, meditacije itn., preko popularne pozitivne psihologije.

Pravi osebni razvoj se začne šele takrat, ko spoznamo, da je vse naše delovanje posledica naših miselnih konstruktov. Začne se takrat, ko uvidimo, da je vse kar počnemo izraz tega kar je ”v” nas. Je izraz razumevanja samih sebe. Je izraz razumevanja iz kje naša izkušnja izhaja in kakšna je naša prava narava. Takrat lahko rečemo, da se začne ”osebni razvoj.” Sicer bi rekel, da gre za samo-pomoč, lajšanje posledic itn.

Tega področja se ponavadi bojimo, organizacije in vodje to še vedno jemljejo kot tabu tema, saj je preveč ‘osebno.’

Ne zavedamo se, da je stanje našega uma ključno za naše delovanje. Ključno za uporabo vsega znanja ki ga imamo ali vseh dobronamernih nasvetov ki jih na poti dobimo. Ključno za osebno in poslovno učinkovitost in produktivnost.

Podjetništvo je v veliki meri zelo osebno in podaljšek nas samih. Lahko rečemo da gre za iskanje svojih potencialov, mej, samozavesti, popolnosti, enosti, doprinosa skupnosti, pomoči, moči, kreativnega izražanja, sočutja, sodelovanja, bližine. Tudi če navzven ne izgleda, da so to kvalitete ki jih iščemo.

Osebni razvoj glavni voznik inovativnosti, ustvarjalnosti, komunikacije-odnosov, torej posledično rezultatov in uspeha.

Veliko prednost imajo danes tisti, ki so prilagodljivi, fleksibilni, kreativni, spreminjajo lastne in družbene meje, so jim pomembni dobri odnosi in na splošno dajo velik pomen ne samo na to kaj počnejo ampak tudi kako to počnejo, kakšen vpliv imajo kot ljudje na druge ljudi in na okolje kjer delujejo. Predvsem pa se počutijo kot del celote, njihova pot je neosebna. Izražajo svojo kreativnost in svoje potenciale, odkrivajo sami sebe, ne samo intelektualno, ampak tudi duhovno.

Včasih so nas učili, da je tehnološki razvoj ključ do boljšega življenja.

Mislim, da je osebni razvoj tisto kar smo ves čas iskali oziroma kar sem ves čas iskal.

Strah in negotovost sta normalna, prav tako tudi kreativnost in sproščenost.

Ključno, za nekatere radikalno, za druge samoumevno pa je spoznanje, da ta stanja niso fiksna in niso posledica določenih zunanjih okoliščin, ljudi, situacij, temveč unikatni izraz naše psihologije. Zakaj je to ključno? Ker imamo vedno na voljo novo izkušnjo in nove možnosti že z naslednjo novo mislijo o situacijah in ljudeh.

Mentorski program omogoča prednost sodelovanja več umov.

Vabljeni

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *