CQ160: Kaj je prva misel ali občutek, po tem ko pomislite na vaš cilj?

Posted on Posted in BLOG, Vprašanje

CQ160: Kaj je prva misel ali občutek, po tem ko pomislite na vaš cilj?

Tudi s tem se bomo ukvarjali danes na delavnici ‘Razvoj osebnih potencialov za kvalitetno življenje.’

Cilji so nekaj zelo naravnega in lahkotnega. So sproščeno ustvarjanje tega trenutka. So misli, tako kot vse druge; na primer ta, da bi šli iskati jabolko… sledimo tej misli in pridemo do jabolka.

Zelo pogosto pa cilje uporabljamo za doseganje željenega občutka v prihodnosti. Za doseganje ‘psihološkega’ cilja. Takrat se ponavadi zapletemo, saj opravljamo dvojno delo. Ustvarjamo konfliktno stanje z upiranjem temu kar je trenutno prisotno v našem življenju ali česar nočemo in hkrati si prizadevamo da uresničimo kar si želimo, z željo da se bomo na koncu dobro počutili nekje v prihodnosti, v naši domišljiji. Zanimiva igra.

Posledično postane razmišljanje o cilju zelo omejujoče, nemirno, pomembno, težko, itn.

Ključno je vedeti, da je cilj vedno samo mentalna projekcija, domišljija, ki se dogaja zdaj. Naučili smo se, da če želimo lepo živeti, moramo ustvariti lepo mentalno prihodnost in nevede živimo v njej, v svoji glavi in uporabljamo svet tako, da se zloži s temi notranjimi predstavami. Mislimo si, da moramo biti tri korake pred drugimi, tako kot pri šahu. Vse skupaj postane tekmovanje, nuja, stres in vedno dlje od naše prave narave.

Kako se vi počutite ko razmišljate o ciljih? Je to prijetno stanje iz katerega izhajate ali stanje v katerega morate priti preko cilja?

Lepo ustvarjanje želim

—–

Coaching je orodje s katerim lahko razrahljamo omejujoče miselne vzorce in omogočimo, da naša kreativnost steče. Če zaznate da bi vam lahko pomagal na vaši osebni ali poslovni poti, me kontaktirajte na matej@matejmiklavec.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *