MI#9: Mislec in misel

Možno je, da se razkrije to kar vedno je, ampak izgleda zakrito z miselnimi koncepti

Upočasnite se, naj se vprašanja ali povedi vsedejo globlje od logičnih odgovorov, misli, počakajte na odgovor, pridite v stik z doživljanjem, vašo pravo naravo.

______________________________________________________________

Ali obstaja kakšna povezava med mislijo in mislecem? Mogoče obstaja samo misel brez misleca? Kadar ni misli, je mislec, ali takrat ni misleca? Ko so misli, je tudi mislec?

Med zaznavanjem minljivosti misli- misel sama ustvari tudi misleca, ki si sam določi večnost svojega obstoja; torej misel ustvari misleca; potem mislec sam ustvari svojo lastno fiksno identiteto, ki je ločena od misli, ki se stalno spreminjajo.

Torej misel ustvari misleca in ne kontra.

Mislec ne ustvari misli, saj ko ni misli ni niti misleca.

Mislec se navidezno loči od misli in želi ponovno ustvariti odnos do misli- odnos med navidezno fiksnim, za kar se mislec ima preko moči misli in med mislimi, ki so minljive in se spreminjajo. Oba sta ubistvu minljiva.

Sledite misli do konca, do popolnega konca. Naj se misel odvije do njenega popolnega konca, spremljajte, opazujete, občutite do konca in raziščite kaj se zgodi. Ugotovili boste, da mislec ne obstaja, saj ko misel mine, mine tudi mislec.

Mislimo si, da sta dve stanji, samo mislec in še misel. Obe sta izmišljeni, iluzorni, proizvod misli. Je samo misel, energija misli, energija in sklop misli ustvari misleca.

Literatura, prevedeno iz:

J. Krishnamurti, What are you doing with your life, chapter3, #1, Penguin random house, UK, 2018.

TOP