MI#11 Doživljamo kar mislimo

Možno je, da se razkrije to kar vedno je, ampak izgleda zakrito z miselnimi koncepti

Upočasnite se, naj se vprašanja ali povedi usedejo globlje od logičnih odgovorov, misli. Počakajte na odgovor, pridite v stik z doživljanjem, vašo pravo naravo.

______________________________________________________________

 

Pogosto ljudje mislimo, da doživljamo svet, okoliščine, ljudi. Da imajo vgrajene lastnosti, ki jih mi potem čutimo stalno take kot so.

V resnici lahko doživljamo le to kar mislimo, torej skozi filter misli in občutkov kjer je naša pozornost. Z malo bolj pozornim opazovanjem bomo to zlahka spoznali zase in to spoznanje bo bistveno vplivalo na količino in kvaliteto misli s katerimi se sicer borimo.

Da bi še bolj praktično ponazoril zgornje besede, vas povabim, da začutite kako sedite na stolu. Torej zaznajte stik s stolom.

Ali ste preden sem usmeril pozornost na stol, tudi doživljali stol, ali ga ni bilo, ker ste imeli pozornost na besedilu? Verjetno prej stola sploh ni bilo v vaši izkušnji. Zdaj je.

Doživljali smo tisto kar smo mislili. To je dober primer, kako selektivno doživljamo svet, ne samo glede na to kje je naša pozornost, ampak tudi glede na to kakšna prepričanja imamo, kar pa je še toliko bolj nevidno in se dogaja vsak trenutek brez da bi se tega zavedali, seveda dokler se ne.

 

TOP