Fake it till you make it

”V resnici je to nemogoče, ker že smo tisto kar bi radi bili in se razkrije takrat, ko se prenehamo delati to kar nismo.”

Kje bi vi radi bili?

Strategija fake it till you make it je navidezno zelo dobra. Omogoča da smo tam kjer bi radi bili že zdaj.

Samo navidezno.

Obljublja tudi 100% uspeh. Bolj redko zaznamo koliko škode lahko ta misel povzroča, recimo; zanikanje tega kar je, laži, notranje konflikte, pričakovanja sebe in drugih, navidezna samozavest, itn. Tak način delovanja je tak kot da bi z eno nogo pritiskali na plin in z drugo na bremzo, …. mislimo si da gremo zelo hitro zato, ker se dosti dogaja in je intenzivno, v resnici nekateri deli pregorevajo.

Mogoče je boljše sprostiti svojo inteligenco za koristno ustvarjalnost in delanje manjših korakov v željeni smeri. Življenje v navidezni prihodnosti je velik vir stresa, nemira in skrbi, še huje stalnega občutka negotovosti in da nismo dovolj dobri.

Se mi zdi, da imamo veliko ‘srečo,’ da višja inteligenca omogoča da smo uspešni kljub vsem tem dodatnim nekoristnim miselnim strategijam in prepričanjih.

Če želimo pot učenja, zadovoljstva in trajnostnih rezultatov mislim, da je ključno, da vidimo stvari bolj jasno in z večjo perspektivo, bolj tako kot so in ne tako kot si želimo da bi bile.

Pomojem je dobro vedeti, da to kar si mislimo da bi moralo biti je le 1 možnost izmed 7 miljard možnosti.

Vizija je nekoristna za vzdrževanje lastne vrednosti, samozavesti, je pa nekaj naravnega in lahko služi kot notranja motivacija za naslednje korake. Se mi zdi tudi, da smo dosti bolj učinkoviti in produktivni, če se ne oklepamo tako močno na rezultate, ki jih nosimo v domišljiji.

Tisto kar nas zanima samo od sebe, in ne zaradi tistega kar si mislimo da bomo s ciljem pridobili, bo ostalo in nas navduševalo ter sprožalo našo radovednost in ustvarjalnost tudi brez vseh miselnih vzpodbud in motivacij.

To da obstajajo tudi drugačni načini je potencialno zelo osvobajajoče, dokler ni in potem spet je 🙂

Potencialni naslednji zapis: Go with the flow!? Še ena navidezna strategija ali samo izgovor da se sprostimo?

Hvala za branje, lep pozdrav

Coach Matej

TOP